noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Everzwijnstoofvlees: warm de oven voor op 140°C.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Verhit 3 el geklaarde boter in een stoofpot met dikke bodem.
-
Bak het everzwijnstoofvlees in 3 porties mooi bruin aan alle zijden.
-
Roer de gesnipperde ui erdoor.
-
Blus met porto en schraap de aanbaksels los van de bodem.
-
Bestrooi met bloem en roer goed om.
-
Blus met wildfond en voeg de jeneverbessen en het kruidentuiltje toe.
-
Breng aan de kook. Zet min. 3 u onder deksel in de voorverwarmde oven.
-
Roer er, na gaartijd, 150 g veenbessenconfituur door.
-
Verwijder het kruidentuiltje. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Spruitjessalade: pel de look en snipper fijn.
-
Verwarm de notenolie met de look tot deze begint te geuren.
-
Hak de kastanjes fijn. Roer ze met de honing en wijnazijn onder de olie.
-
Reinig de prinsessenboontjes. Verwijder de uiteindes.
-
Breng gezouten water aan de kook. Blancheer de boontjes 3 à 5 min.
-
Verfris in ijskoud water, laat uitlekken en halveer.
-
Snij de uiteindes van de spruitjes zodat de blaadjes loskomen.
-
Pluk de blaadjes los van elkaar.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Meng de spruitblaadjes, platte peterselie en prinsessenbonen en roer de notendressing erdoor.
-
Bak de kroketten gaar in de friteuse.
-
Afwerking: serveer het stoofvlees met de spruitjessalade, overige veenbessencompote en goudbruin gebakken kroketten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven