Everzwijngebraad met geroosterde wintergroenten en kruidenboter

Everzwijngebraad met geroosterde wintergroenten en kruidenboter

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Smelt een klontje boter in een pan. Schroei het vlees aan alle zijden goudbruin in de hete boter. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en giet de wildfond erbij. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven.

  3. Schil de wortelen en de knolselder. Snij ze in stukken. Was de aardappelen en snij eveneens in stukken. Kuis de spruitjes en snij grote exemplaren doormidden. Snij de pompoen in plakken. Doe alles samen in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en knoflookolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schep de plukjes rozemarijn erdoor. Laat ½ uur roosteren in de oven op 150°C. Schep regelmatig door elkaar.

  4. Leg het gebraad op de groenten en bestrijk met kruidenboter. Laat verder garen gedurende 30 à 40 minuten.