Everzwijngebraad met dragonsaus en venkelsalade

Everzwijngebraad met dragonsaus en venkelsalade

Allergenen

Selder , Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en schroei elke zijde van het vlees goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en zet 50 min in de voorverwarmde oven.

  3. Snij de venkels in fijne reepjes en spoel in ijswater. Pel de sinaasappel en snij de sinaasappelpartjes van tussen de witte vliesjes (= peler à vif). Doe ze samen met de uitgelekte venkel in een kom. Breng op smaak met dragonazijn en olijfolie en kruid met peper en zout. Zet koel.

  4. Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en giet ze af. Stamp ze grof en schep de pickles erdoor. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  5. Haal het vlees uit de oven en hou warm.

  6. Giet het braadvocht in een pan en verhit. Voeg een scheutje pastis toe en blus met wildfond en room. Laat inkoken.

  7. Snipper dragonblaadjes fijn en schep 1 el door de venkelsalade en 1 el door de saus.

  8. Snij het vlees in plakjes en schik op voorverwarmde borden. Nappeer met de saus en serveer met de aardappelen en venkelsalade.