Everzwijn met rode wijn en olijven

Everzwijn met rode wijn en olijven

Allergenen

Selder , Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de venkel in reepjes en de bleekselder in stukjes. Pel de uien en look en snipper beide fijn.

  2. Bind de peterseliestengels, tijm en laurierblaadjes samen met een eindje keukentouw (= bouquet garni of kruidentuiltje).

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg de spekblokjes, uien, look, selder, wortelen en venkel toe. Laat even stoven. Bestuif met de bloem en roer stevig om. Overgiet met de wijn en bouillon.

  4. Voeg het kruidentuiltje, de ansjovispasta en de sinaasappelschil erbij. Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje in 2 uur gaar pruttelen.

  5. Laat het laatste kwartier de olijven meestoven. Breng op smaak met peper en zout. Vis de sinaasappelschil en het kruidentuiltje eruit.

  6. Serveer met Spar pastaschelpjes.