Escabeche van gebakken koolvis met paprika’s

Escabeche van gebakken koolvis met paprika’s

Allergenen

Eieren , Vis , Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, snij in dikke ringen. Pel de look en pers.

  2. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in brede repen. Hak de tomaten fijn.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een gietijzeren braadpan en roerbak de uien met korianderzaad. Voeg de paprika’s toe en bak nog 10 min tot de uien zacht zijn. Voeg look, laurier, curry en tomaten toe en laat sudderen. Roer regelmatig en schep de suiker, azijn en zout erdoor. Kruid bij met peper en laat nog 5 min pruttelen.

  4. Snij de koolvis in 4 stukken en dep droog.

  5. Strooi bloem in een diep bord en kruid met peper en zout. Klop de eieren los in een diep bord en roer er gerookt paprikapoeder door.

  6. Verhit olie in een koekenpan en haal de vis eerst door de bloem en vervolgens door het ei. Bak 1 min aan elke kant en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Maak plaats in de braadpan; duw de groenten opzij en schik de stukken gebakken vis op de bodem. Overgiet met water zodat de vis onder water staat en de groenten ronddrijven.

  8. Zet de pan nog 12 à 15 min in de oven tot de vis gaar is en laat tot kamertemperatuur afkoelen.

  9. Werk met fijngesneden peterselieblaadjes.