Entrecote op de BBQ met zoete aardappel en avocadodip
Ilona & Dennis
spar achterbroek
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf in met de vleeskruiden en laat even inwerken.
-
Wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie. Leg op de BBQ-rooster en gaar op zo’n 120°C.
-
Leg het vlees op de BBQ-rooster en steek de thermometer erin. De kerntemperatuur van het vlees moet 45 à 46°C worden.
-
Wanneer de temperatuur bereikt is, haal het vlees dan van de BBQ en pak in aluminiumfolie in. Laat het vlees rusten.
-
Verhit ondertussen de BBQ tot hoge temperatuur, zo’n 300°C. Leg de ingepakte zoete aardappelen in de kolen en laat verder garen.
-
Dip
Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit, haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil, doe in een kommetje en plet met een vork. Doe er naar smaak wat citroensap bij.
-
Pluk de basilicum- en peterselieblaadjes en snij fijn. Voeg toe aan de geplette avocado. Kruid met peper en zout. Giet er wat olijfolie bij en meng.
-
Giet de maïs af en meng ook onder de avocadomengeling.
-
Leg het vlees terug in de BBQ en bak het vlees af. Zorg ervoor dat het een mooi kleurtje en krokant korstje krijgt.
-
Haal de zoete aardappelen uit de folie en snij in de lengte middendoor. Lepel de avocadodip ertussen.
-
Snij het vlees in plakjes en serveer met de zoete aardappel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven