Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg
Meng de bloem met de suiker, zeezout, citroenzeste, water, eieren en gist in de kom van de keukenrobot met een deeghaak. Mix een paar minuten op een matige snelheid. Laat het deeg 1 min rusten.
-
Zet de keukenrobot weer aan op een matige snelheid en voeg de boter in 4 keer toe aan het deeg. Als alle boter is opgenomen, laat de keukenrobot dan nog 5 min op de hoogste snelheid draaien. Zorg ervoor dat je een glanzend, glad en heel elastisch deeg bekomt.
-
Dek de kom af met een propere doek en laat het deeg 1,5 u rijzen tot het in volume verdubbeld is.
-
Sla het deeg in, dek de kom weer af en zet 1 nacht in de koelkast.
-
’s Anderendaags
Haal het deeg uit de koelkast en snij in stukken van ± 52 g.
-
Druk elk stukje deeg wat plat en plooi de 4 hoeken naar het midden. Draai om en leg je hand met gespreide vingers, als een soort klauw, over het deegballetje. Rol met een draaiende beweging en enige druk van je handpalm op de bovenkant van het deeg rond tot je een mooi balletje krijgt. Leg het deegballetje op een bakplaat ingewreven met wat olie. Laat voldoende afstand tussen de verschillende balletjes want ze zetten uit tijdens het rijzen. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 2 u rijzen tot ze verdubbeld zijn van grootte.
-
Frituren
Giet de zonnebloemolie in een kookpot en verhit de olie tot 180°C. Het is belangrijk dat de olie de juiste temperatuur heeft.
-
Haal de donuts voorzichtig van de bakplaat met een deegschraper en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken. Zorg ervoor dat het deeg niet inzakt. Frituur ze per 2 tegelijk. Frituur 2 min aan 1 kant tot ze goudbruin zijn, keer voorzichtig om met een schuimspaan en laat de 2de kant ook 2 min frituren. Duw ze met de schuimspaan onder in de olie zodat ze overal gebakken zijn.
-
Haal met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Herhaal stappen 8 en 9 tot alle donuts gefrituurd zijn. Check steeds of de temperatuur nog juist is. Als de temperatuur te hoog is, zullen ze verbranden en van binnen nog rauw zijn. Als de olie niet heet genoeg is, zullen de donuts de olie absorberen en vettig worden.
-
Haal de warme donuts door de suiker en laat afkoelen.
-
Banketbakkerscrème
Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. Doe het merg, het vanillestokje en de melk in een steelpan en breng langzaam aan de kook.
-
Klop de eigelen met de suiker los. Zeef de bloem erboven en meng. Giet de hete melk over het eimengsel en klop met een garde om te voorkomen dat het stolt. Giet het mengsel in de kookpot en verhit al kloppend 3 min op een middelhoog vuur tot het mooi dik is.
-
Haal de vanillestok uit de crème, giet de crème door een zeef, dek af met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast.
-
Banketbakkersroom
Klop de room en de suiker op. Spatel door de koude banketbakkerscrème tot alles gemengd is. Doe in een spuitzak.
-
Afwerking
Zet de donuts recht en maak bovenaan een gaatje. Vul de donuts met de banketbakkersroom en werk af met wat gehakte pistachenoten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven