Empanadas met appel en rozijnen

Empanadas met appel en rozijnen

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de appelen, snij in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in kleine stukjes.

  3. Doe de appelstukjes, rozijnen, bruine suiker en kaneelpoeder in een pot en verwarm tot de suiker gesmolten is en de appelen zacht zijn. Let op dat de suiker niet verbrandt.

  4. Rol het bladerdeeg uit en steek cirkels van 8 cm diameter uit met een uitsteekvorm. Snij uit het resterende deeg kleine cirkels.

  5. Snij met een scherp mesje driehoekjes uit het resterende deeg. Die zullen dienst doen als mondje.

  6. Klop het ei los met een beetje water.

  7. Verdeel per deegcirkel een el gare appelmengeling in het midden van het deeg. Leg een andere deegcirkel erover.

  8. Druk de rand aan met een vork.

  9. Kleef de kleine cirkel op de empanada met wat losgeklopt ei. Werk het gezicht af met 2 rozijnen als oogjes en het driehoekje als mond. Kleef alles erop met het losgeklopt ei.

  10. Leg op een bakplaat met bakpapier. Verlaag de oven naar 180°C en bak 20 min in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.