Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de appelen, snij in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in kleine stukjes.
-
Doe de appelstukjes, rozijnen, bruine suiker en kaneelpoeder in een pot en verwarm tot de suiker gesmolten is en de appelen zacht zijn. Let op dat de suiker niet verbrandt.
-
Rol het bladerdeeg uit en steek cirkels van 8 cm diameter uit met een uitsteekvorm. Snij uit het resterende deeg kleine cirkels.
-
Snij met een scherp mesje driehoekjes uit het resterende deeg. Die zullen dienst doen als mondje.
-
Klop het ei los met een beetje water.
-
Verdeel per deegcirkel een el gare appelmengeling in het midden van het deeg. Leg een andere deegcirkel erover.
-
Druk de rand aan met een vork.
-
Kleef de kleine cirkel op de empanada met wat losgeklopt ei. Werk het gezicht af met 2 rozijnen als oogjes en het driehoekje als mond. Kleef alles erop met het losgeklopt ei.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier. Verlaag de oven naar 180°C en bak 20 min in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven