Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vel van de eendenborstfilet in met een scherp mes. Maak een ruitjesmotief.
-
Bak het vlees op de vetkant in een pan op laag vuur. Je hoeft geen vetstof toe te voegen. Het vet van het vel smelt bij het opwarmen.
-
Doe de gratinaardappelen in een ovenschotel en strooi er geraspte kaas over. Zet in de oven op 180°C en bak gedurende 15 tot 20 min.
-
Snij de sluimererwten in stukjes.
-
Reinig het witlof en snij in Verwijder het bittere hart.
-
Haal het vlees uit de pan. Bedek de bodem van de pan met het witlof en bak aan.
-
Voeg wat honing toe en laat karamelliseren. Laat verder garen in de oven bij de gratin.
-
Bak het vlees aan op de velkant op een hoog vuur. Draai om en bedek de rest van de pan met de sluimererwten. Kruid met peper en zout.
-
Draai de sluimererwten regelmatig om.
-
Haal het vlees, als het gebakken is, uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Haal het witlof uit de oven en voeg de sluimererwten toe.
-
Zet opnieuw in de oven en hou warm op 100°C.
-
Zet de pan opnieuw op het vuur en laat warm worden. Voeg 2 el roze bessen toe. Giet de Pineau des Charentes erbij en laat de alcohol even verdampen.
-
Giet de room erbij en voeg 2 el Oxo toe. Roer en laat de saus wat inkoken.
-
Schik de groenten en gratin op het bord.
-
Snij het vlees in plakjes en schik naast de gratin.
-
Werk af met de roze bessensaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven