Eendenborstfilet met gekaramelliseerde peer, witlof, perensiroopsausje en kroketjes
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de stronkjes witlof in een pan met 2 el boter en 5 el water. Kruid met peper en zout en dek af met bakpapier.
-
Laat het witlof op een zacht vuur garen en karamelliseren tot al het vocht is verdampt.
-
Schil de peren, snij in 4 en verwijder het klokhuis.
-
Bak de peren aan in 2 el boter en 2 el rietsuiker en laat ze karamelliseren.
-
Snij de vetkant van de eendenborst filets kruisgewijs in. Bak ze in 2 el boter eerst aan op de vetkant en daarna op de vleeskant.
-
Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-
Blus de pan met 1 dl cognac en laat de alcohol verdampen. Voeg de perensiroop en fond toe. Laat de saus indikken.
-
Bak de kroketjes in arachideolie.
-
Snij het vlees in plakjes en schik op het bord. Schik het witlof en de gekaramelliseerde peren op het bord. Druppel wat saus over het vlees. Geef de kroketjes er apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven