Eendenborst met sinaasappelsaus
Kooktips
Het recept van Sinaasappelsaus kan u ook op onze website vinden.
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Haal de eend uit de koelkast.
-
Spoel de rijst, breng een ruime pot water aan de kook, voeg de rijst toe en laat in 25 min gaarkoken. Giet af en hou warm.
-
Kerf de vetlaag van de eendenborstfilets kruiselings in tot net op het vlees.
-
Leg de eendenborstfilets op de velkant in een grote koude koekenpan.
-
Zet het vuur halfhoog en bak de eend, afhankelijk van het formaat, tussen 8 en 12 min op de velkant.
-
Kruid met peper en zout en keer ze om. Bak de vleeskant nog 2 à 4 min.
-
Haal het vlees uit de pan en zet nog 5 à 7 min in de oven.
-
Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat 5 min rusten.
-
Stoof de stronkjes witlof gaar in boter en kruid met peper en zout.
-
Verwarm de sinaasappelsaus.
-
Snij de eendenborstfilets in plakjes en verdeel over voorverwarmde borden.
-
Nappeer met de saus en schik het witlof en de rijst ernaast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven