Eendenborst met sinaasappelsaus

Eendenborst met sinaasappelsaus

Kooktips

Het recept van Sinaasappelsaus kan u ook op onze website vinden.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Haal de eend uit de koelkast.

  3. Spoel de rijst, breng een ruime pot water aan de kook, voeg de rijst toe en laat in 25 min gaarkoken. Giet af en hou warm.

  4. Kerf de vetlaag van de eendenborstfilets kruiselings in tot net op het vlees.

  5. Leg de eendenborstfilets op de velkant in een grote koude koekenpan.

  6. Zet het vuur halfhoog en bak de eend, afhankelijk van het formaat, tussen 8 en 12 min op de velkant.

  7. Kruid met peper en zout en keer ze om. Bak de vleeskant nog 2 à 4 min.

  8. Haal het vlees uit de pan en zet nog 5 à 7 min in de oven.

  9. Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat 5 min rusten.

  10. Stoof de stronkjes witlof gaar in boter en kruid met peper en zout.

  11. Verwarm de sinaasappelsaus.

  12. Snij de eendenborstfilets in plakjes en verdeel over voorverwarmde borden.

  13. Nappeer met de saus en schik het witlof en de rijst ernaast.