Eendenborst met puree van zoete aardappel & bospaddenstoelen
noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken. Pureer en breng op smaak met boter, nootmuskaat, kaneel, zout en versgemalen zwarte peper. Hak de pistachenoten grof.
-
Bak de eendenborsten op de velkant in een hete pan met antiaanbaklaag. Draai om en bak de vleeskant ook goudbruin. Haal het vlees uit de pan en laat verder garen in de oven.
-
Deglaceer intussen de pan met port, voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout.
-
Maak de bospaddenstoelen schoon. Bak ze samen met de sjalotsnippers in hete boter en kruid met peper en zout.
-
Snij het vlees in plakjes en schik op het bord. Nappeer de saus erover, schik de paddenstoelen ernaast en maak mooie quenelles met de zoete aardappelpuree.
-
Werk de paddenstoelen af met peterselie en de zoete aardappelpuree met de gehakte pistachenoten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven