Melk , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de vetkant van de eendenborstfilets kruiselings in.
-
Bak ze op de vetkant, tot het vet mooi bruin is, in een antikleefpan op een matig vuur zonder vetstof. Bak ook de vleeskant mooi bruin. Leg de eend even op een bord apart en bewaar het vet.
-
Boen de aardappelen schoon. Schil de wortelen.
-
Snij de aardappelen in partjes en de wortelen in frietjes.
-
Leg in een ovenschotel met 2 takjes tijm en rozemarijn. Besprenkel met lookpoeder, kardemompoeder, 4 el van het eendenvet, zwarte peper en zout. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Leg de eend met vetkant naar boven op de aardappelen. Laat 12 min meebakken op 180°C.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder steelaanzet en zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verhit wat arachideolie in een pan en bak de paprika met de sjalot gaar. Blus met de sherry, groentebouillon en room. Voeg 2 takjes tijm toe en breng aan de kook.
-
Laat 10 min rustig koken, haal de pan van het vuur en verwijder de tijm.
-
Mix tot een gladde saus met een blender of staafmixer. Zeef de saus door een fijne zeef. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snij de eend in 3 stukken en serveer met de ovengroenten en paprikasaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven