Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Splits de eieren en klop de eidooiers in de keukenrobot op hoge stand met ¼ van de suiker tot het mengsel licht en dik is (= ruban), dit duurt 5 à 8 min.

  3. Laat de chocolade en boter smelten in de microgolfoven. Roer dan het zout erdoor. Meng de geklopte eidooiers er in 3 delen door met een spatel.

  4. Klop de eiwitten en de rest van de suiker op tot een Franse meringue.

  5. Mix een klein beetje van de meringue door het chocoladebeslag. Meng de meringue in 3 delen door het chocoladebeslag met een spatel, probeer zo veel mogelijk lucht te behouden.

  6. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Giet ½ van het beslag in de beklede bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak 20 à 22 min in de voorverwarmde oven.

  7. Dek de andere helft van het beslag af met plasticfolie om te voorkomen dat het uitdroogt. Laat op het aanrecht in de warmte staan.

  8. Haal de taart uit de oven en laat 20 min afkoelen in de taartvorm. Giet de 2de helft van het beslag erover en strijk de bovenkant glad met een paletmes. Laat afkoelen op kamertemperatuur, zet daarna in de koelkast en laat 1 tot 3 dagen staan. Je kan het ook in de diepvries bewaren.

  9. Afwerking:

    zet de taart 30 min in de diepvries om beter te ontvormen (of haal de taart uit de diepvries en laat 20 à 30 min ontdooien). Haal voorzichtig uit de vorm en bestuif rijkelijk met cacao.