Druivengelei

Druivengelei

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de druiven van de steeltjes en was ze. Doe ze in een kookpot met de cava en het citroensap. Breng aan de kook.

  2. Laat 15 min zachtjes koken onder deksel.

  3. Plet de druiven met een pureestamper en laat nog 5 min verder koken.

  4. Leg een neteldoek in een zeef en giet de druiven erin. Laat enkele uren uitlekken om een heldere gelei te bekomen.

  5. Meet het vrijgekomen sap en voeg 55 g suiker per 100 ml sap toe.

  6. Los de suiker op in het sap en breng aan de kook.

  7. Laat 3 min koken. Giet de gelei in gesteriliseerde glazen potjes.

  8. Vul tot de rand. Sluit af en keer ze om. Laat afkoelen op een vochtige doek.