Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Frangipane met hazelnoten en citroen
Maak een banketbakkersroom. Breng 80 ml melk aan de kook. Meng de suiker met het vanillepuddingpoeder en een eigeel. Giet de kokende melk erop en meng goed. Zet opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Met deze kleine hoeveelheid gaat dit zeer snel. Giet de banketbakkersroom in een kom en zet opzij.
-
Hazelnootcrème
Mix de hazelnoten in een blender tot poeder. Meng de zachte boter (zeer mals, maar niet gesmolten) met de suiker, het hazelnootpoeder, de citroenzeste en het ei tot een perfect gladde crème. Voeg de banketbakkersroom toe en klop onder de hazelnootcrème tot een gladde crème.
-
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol open. Snij met een scherp mes een cirkel van 24 cm. Verdeel de frangipane met hazelnoten en citroen op het eerste vel bladerdeeg, blijf 3 cm van de rand.
-
Leg de amandelnoot op het beslag, tegen de rand.
-
Bevochtig de rand met water. Leg het tweede vel bladerdeeg erop en druk goed aan, zodat de 2 vellen bladerdeeg goed aan elkaar kleven. Steek het geheel 20 min in de diepvries.
-
Afwerking
Haal de taart uit de diepvries en draai om. Maak met de achterkant van een mes of een tandenstoker een tekening in de bovenkant van de taart.
-
Meng een eigeel met 2 ml melk en smeer de bovenkant van de taart hiermee in. Zet de taart minstens 30 min de koelkast.
-
Smeer de taart opnieuw in met het eigeel. Zet nogmaals 30 min in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 170°C hete lucht.
-
Steek met de punt van een mes 4 à 5 gaten in de taart. Zo kan de stoom ontsnappen.
-
Zet de taart in de oven en laat 40 min bakken.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de randen met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven