Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng het amandelpoeder met de boter, de suiker, het amandelextract en een snuifje zout. Voeg 2 eieren toe en klop tot een gladde massa.
-
Leg een vel bladerdeeg (Ø 26 cm) op een ovenplaat met bakpapier en verdeel de frangipanemengeling erop. Blijf 2 cm van de rand. Smeer deze in met wat water.
-
Duw een boon, amandel of porseleinen beeldje in het beslag.
-
Bedek met een tweede vel bladerdeeg van 26 cm en duw de randen goed aan.
-
Duw met de achterkant van een mes de rand om de 2 cm wat naar binnen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Klop de eidooier los met een klein scheutje melk. Smeer de taart hiermee in.
-
Snij met de punt van een scherp mes lichte groeven van het centrum naar de buitenkant van de taart. Maak een gaatje in het centrum van de taart zodat de stoom kan ontsnappen.
-
Bak 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur naar 175°C en laat nog 20 à 25 min bakken.
-
Serveer met een gouden kroon.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven