Donzelle met mortadella, prosciutto en kruidige kaasdip

Donzelle met mortadella, prosciutto en kruidige kaasdip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kaasdip

    Snij de verse kruiden fijn. Pel de look en pers fijn.

  2. Mix de kruiden met de look, mozzarella (met het vocht), mascarpone en gemalen parmezaan. Kruid met zwarte peper. Zet koel en laat opstijven.

  3. Donzelle

    Meng de bloem met het zout. Roer de gist en suiker door het lauwe water. Kneed het gistwater door de bloem en voeg olijfolie toe. Kneed verder tot een glad deeg.

  4. Smeer het deeg in met olijfolie en dek af met een doek. Laat 1,5 u rijzen op kamertemperatuur.

  5. Kneed het deeg nog eens door en laat 30 min afgedekt rijzen.

  6. Scheur een klein stuk van het deeg en duw plat met de vingers.

  7. Frituur alle stukken deeg 3 min op 180°C. Draai halfweg voorzichtig om met een vork zodat beide kanten krokant bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met fleur de sel.

  8. Serveer op een tapasbord met mortadella, prosciutto, olijven en de kaasdip.