Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Karamel
Zet 150 g suiker met het water op het vuur en laat karamelliseren.
-
Kook de room op met 115 g boter en voeg toe aan de suiker wanneer deze de juiste goudgele kleur heeft. Roer glad en voeg eventueel wat grof zout toe. Bewaar in een plat potje.
-
Donuts
Meng de bloem, 30 g suiker en het zout.
-
Meng de gist met de lauwe melk op kamertemperatuur. Voeg toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Meng het ei en 25 g malse boter eronder en kneed verder tot een soepel deeg. Laat 1 tot 2 u rusten.
-
Rol het deeg uit tot ± 1 cm. Steek er rondjes uit met de grootste uitsteekring en daarna, in het midden, met de kleine uitsteekring. Leg op een bakplaat met bakpapier en laat 30 min rijzen.
-
Bak in de friteuse op 180°C en draai halverwege om. Laat wat afkoelen.
-
Dip de halfafgekoelde donut in de boterkaramel. Werk af met kokosrasp, hagelslag, nootjes, … naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven