Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de bloem met de suiker en het zout in de keukenmachine.
-
Verwarm de melk tot ze lauw is en verkruimel het gistblokje erover. Roer los.
-
Meng de malse boter door het bloemmengsel. Laat de keukenmachine draaien en giet de melk met gist erbij.
-
Laat minstens 15 min verder draaien, tot je een elastisch deeg krijgt.
-
Vorm een bol van het deeg, leg in de kom en dek af met plasticfolie.
-
Laat 40 min rijzen op een tochtvrije, warme plek.
-
Druk de lucht uit het deeg.
-
Rol het deeg uit op bakpapier tot 3 cm dikte.
-
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Steek in het midden van elke donut een gaatje uit.
-
Dek af met een schone doek en laat nog 20 min rijzen op een warme plek.
-
Verwarm de friteuse tot 170°C.
-
Bak de donuts per 2 of 3 stuks goudbruin aan een kant. Draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin.
-
Laat uitlekken en een beetje afkoelen op keukenpapier.
-
Druk een kant in suikerglazuur en vervolgens in suikerbolletjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven