Dessertsalade van watermeloen met venkel

Dessertsalade van watermeloen met venkel

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de harde delen van de venkel. Hou het venkelgroen bij.

  2. Snij de venkel in flinterdunne plakken en vervolgens in repen van 5 cm.

  3. Doe de venkelrepen in een kookpot met het water, het sinaasappelsap, de zeste en het sap van 1 limoen, het oranjebloesemwater, de honing en de triple sec.

  4. Schil en rasp de gember boven de kookpot en breng het mengsel aan de kook.

  5. Laat op een laag vuur 2 min sudderen.

  6. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaden en snij er repen van 5 cm van. Voeg bij de venkel en laat nog 10 min meesudderen.

  7. Haal de zachte venkel en komkommer uit de pot en laat afkoelen. Hou het kookvocht bij.

  8. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes en doe in een kom.

  9. Snij de partjes van de sinaasappels van tussen de witte vliesjes (= peler à vif).

  10. Schep samen met de groenten door de watermeloen.

  11. Besprenkel met afgekoeld kookvocht en werk af met verse munt en venkelgroen.