Dessertglaasjes van gemarineerde aardbeien, meringue en vanilleroom

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meringue: verwarm de oven voor op 150°C. Hak de pistachenoten.

  2. Klop de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom. Zodra het eiwit pieken begint te vormen, voeg de suiker er lepel per lepel aan toe. Blijf kloppen tot de meringue mooi blinkt en stevige pieken vormt. (Mag niet meer korrelig aanvoelen). Bekleed een bakplaat met bakpapier en lepel de meringuehoopjes erop. Bestrooi met de gehakte pistachenoten.

  3. Schuif in de oven en bak 1 uur 30 minuten, tot de meringues vanbuiten krokant, maar binnenin nog wat stroperig zijn.

  4. Draai de oven uit, zet de deur op een kier en laat de meringues volledig afkoelen.

  5. Snij de aardbeien in plakjes en meng met balsamicoazijn en suiker. Laat 30 minuten marineren. Mix de helft van de aardbeien tot een puree.

  6. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg bij de room. Klop de room lobbig met bloemsuiker. Roer de aardbeipuree er zachtjes door tot je een marmereffect krijgt.

  7. Verkruimel een beetje meringue over de glazen. Lepel 1/3 van de gemarmerde room erover. Verdeel 1/3 van de aardbeien erover. Herhaal nog tweemaal en eindig met de aardbeien.

  8. Versier met wat extra meringue en gehakte pistachenoten.