De echte kaasfondue

De echte kaasfondue

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet de fonduepan op het vuur en wrijf de pan in met een teentje look. Verwarm de fonduepan.

  2. Giet de wijn erin en laat opwarmen, maar niet koken.

  3. Voeg de maïzena toe en roer los. Let op dat de wijn warm is, maar niet kookt.

  4. Voeg de 600 g kaas toe en start met roeren. Beweeg in de vorm van een 8 (zoals bij een bearnaisesaus) tot alle kaas gesmolten is.

  5. Snij het brood ondertussen in stukken.

  6. Kruid de fondue met peper en een beetje nootmuskaat. Dat zorgt ervoor dat de complexiteit van de kazen naar voren komt.

  7. Giet 2 dopjes kirsch in de fondue en laat de alcohol verdampen.

  8. Strooi er een beetje bicarbonaat over en meng. Dat zorgt ervoor dat de fondue niet op de maag blijft liggen, maar goed zal verteren.

  9. Zet de fonduepan op tafel en genieten maar. Ook bij het doppen van het brood in de fondue kan je best in een 8 blijven roeren.