Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vanille-ijs
Voeg de room bij de melk. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Voeg het merg en de stok bij de melk.
-
Klop de eidooiers met de suiker tot een stevige witte massa (= ruban).
-
Verwarm de melk. Laat niet koken. Verwijder de vanillestok. Giet de melk langzaam en al roerend bij de ruban.
-
Spoel de kookpot uit met koud water. Verwarm het geheel op een matig vuur en al roerend met een spatel tot een gebonden massa. Laat niet koken!
-
Neem van het vuur en zet in een bad met koud water en wat ijsblokken. Laat afkoelen.
-
Zet in de koelkast en laat min. 2 u rusten. Draai tot vanille-ijs in de ijsmachine.
-
Slagroom
Voeg de suiker bij de room. Klop tot slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Chocoladesaus
Hak de chocolade fijn. Verwarm de room. Roer de chocolade door de room tot een gladde saus. Roer de boter erdoor.
-
Afwerking
Schep 2 mooie quenelles van het vanille-ijs. Spuit er een dot slagroom bij.
-
Werk af met sigarenkoekjes. Serveer met wat chocoladesaus. Rasp er extra chocolade over.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven