Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de spliterwten en doe ze in een kom. Overgiet met water en laat 1 nacht weken.
-
Dahl: schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes (± 300 g).
-
Pluk de korianderblaadjes.
-
Snij het citroengras in fijne plakjes om de vezels te breken. Pel en snij de sjalot in stukjes. Schil de gember en snij in stukjes.
-
Mix het citroengras, de sjalot en de gember tot een fijne pasta.
-
Verhit een scheut olie in een pot en roerbak de citroengraspasta 10 à 15 min op een laag vuur zonder te laten kleuren.
-
Overgiet met de bouillon en kokosmelk. Voeg de mango, ½ el currypoeder en de uitgelekte spliterwten toe.
-
Breng aan de kook. Dek de pot af en laat 40 min op een laag vuur garen. Roer af en toe om.
-
Meng de olijfolie met 1 kl curry en ½ kl kurkuma. Borstel de kabeljauw in met dit mengsel en schik in een ovenschaal. Dek af met plastic folie en laat staan op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Verwijder, wanneer de dahl gaar is, de plastic folie. Zet de vis in de oven. Bak net gaar in 15 min.
-
Mix de dahl samen met 1 kl kurkuma en een kl fleur de sel.
-
Verdeel de dahl over 4 voorverwarmde diepe borden. Schik de vis erop.
-
Werk af met limoenzeste, een lepeltje Griekse yoghurt en bestrooi met korianderblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven