Eieren , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verwijder de pitten uit de dadels, hak ze grof en doe in een kom, bestrooi met natriumbicarbonaat. Overgiet met 260 ml kokend water en laat wellen.
-
Vet 3 springvormen in en bekleed met bakpapier.
-
Klop 130 g zachte boter met de kandijsuiker in de keukenrobot romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe onder voortdurend kloppen. Voeg dan al kloppend enkele lepels bloem toe en vervolgens de honing en vanille-extract.
-
Spatel de resterende bloem, het zout, de dadels en hun vocht erdoor.
-
Verdeel over de 3 vormen en bak in 35 à 40 min gaar.
-
Laat 10 min afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
-
Pindaboterroom
Doe de pindakaas, 125 g boter, bloemsuiker en een scheutje room in de keukenrobot en klop tot een egale boterroom.
-
Bestrijk de dadelcakes met de pindaboterroom en stapel ze op elkaar. Bestrijk ook de zijkanten.
-
Doe de rest van de pindaboterroom in een spuitzak met gekarteld mondje en werk de taart af met toefjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven