Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar in de schil. Giet af, pel ze en snij in stukken.
-
Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes.
-
Pel de uien en snij in kwartjes. Pel de look.
-
Snij het vlees in blokjes.
-
Schil de gember en doe ½ van het stuk samen met de uien en look in een hakmolentje. Mix tot een gladde pasta.
-
Snij de andere helft van de gember in fijne lucifers.
-
Doe de uienpuree in een kookpot onder deksel. Laat op een laag vuur 15 min stoven.
-
Haal het deksel van de pot en laat het vocht volledig verdampen. Roer af en toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Voeg 2 el olie en de gemberlucifers toe. Zet het vuur iets hoger en roerbak tot het begint te kleuren.
-
Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels, kurkuma, gemalen koriander, gemalen komijn, gemalen nootmuskaat en vissaus toe. Roerbak.
-
Doe het vlees erbij en roerbak tot het gaat kleuren. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Giet er de gepelde tomaten en 200 ml water bij.
-
Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snij het vruchtvlees met de zaadjes fijn.
-
Voeg de chilipeper en dadelstukjes toe aan de curry en breng aan de kook.
-
Laat op een laag vuur gaar stoven.
-
Schep de aardappelen erdoor en laat doorwarmen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven