Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bereid het pannenkoekendeeg volgens het basisrecept.
-
Sinaasappelsaus: zet de suiker met 2 el water op het vuur en laat zachtjes goudbruin karamelliseren.
-
Blus met Mandarine Napoléon en het sinaasappelsap.
-
Snij de vanillestok open in de lengte en voeg samen met de kaneelstok toe.
-
Laat alles zachtjes 15 min inkoken.
-
Was de sinaasappels.
-
Snij met een dunschiller de schil van 1 sinaasappel en snij heel fijn.
-
Voeg de fijngesneden schil toe aan de saus en laat nog 10 min meepruttelen.
-
Snij de sinaasappels ‘a vif’ en voeg de sinaasappelstukjes de laatste 5 min toe aan de saus.
-
Bak de pannenkoeken.
-
Vouw de pannenkoeken in 4 en warm ze op in de saus.
-
Serveer de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs.Basisrecept pannenkoeken*± 15-tal pannenkoeken250 g Boni zelfrijzende bloem45 g suiker2 zakjes vanillesuiker van 10 g650 g Boni bio melk3 Spar eieren2 eidooiers50 g Spar botersnuifje zoutarachideolieextra:hittebestendig borsteltje
-
Klop de eidooiers, volledige eieren, suiker en vanillesuiker op.
-
Voeg het snuifje zout toe.
-
Meng de melk eronder en zeef de bloem door het beslag.
-
Smelt de boter en voeg als laatste toe aan het beslag.
-
Laat het beslag een 10 à 15 min rusten alvorens te bakken.
-
Verwarm de pannenkoekenpan ruim op voorhand. Smeer ze in met arachideolie en strijk open met een borsteltje.
-
Giet een pollepel beslag in de pan en laat de pannenkoek bakken. Draai om en laat ook de andere kant bakken.
-
Smeer de pan tussen het bakken van elke pannenkoek in met olie.
-
Herhaal puntje 8 en 9 tot al het beslag opgebruikt is.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven