Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Muffins:
  3. Laat de boter smelten. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda.

  4. Klop de eieren schuimig met de suiker. Meng de bloem, boter, 1/3 melk, zure room en het vanille-extract erdoor.

  5. Schep de muffinvormen met papiertjes voor ¾ vol met beslag.

  6. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Crème brûlée:
  9. Klop de eigelen schuimig met het grootste deel van de suiker. Klop de maïzena erdoor.

  10. Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg stok en merg bij 2/3 melk en breng aan de kook.

  11. Verwijder de vanillestok. Giet de melk al kloppend op de eigelen en meng goed. Giet alles terug in de kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min rustig pruttelen.

  12. Leg plasticfolie op de crème en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat verder afkoelen.

  13. Klop de crème los met een elektrische klopper. Klop de room tot slagroom en roer door de crème. Doe de crème in een spuitzak.

  14. Afwerking:
  15. Snij de muffin horizontaal gelijk met het papier. Hol er in het midden een kuiltje uit van 1 cm Ø. Vul op met de crème.

  16. Bestrooi met wat suiker en karamelliseer met een brander.