Crème brûlée muffins

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Muffins:
-
Laat de boter smelten. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda.
-
Klop de eieren schuimig met de suiker. Meng de bloem, boter, 1/3 melk, zure room en het vanille-extract erdoor.
-
Schep de muffinvormen met papiertjes voor ¾ vol met beslag.
-
Bak 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Crème brûlée:
-
Klop de eigelen schuimig met het grootste deel van de suiker. Klop de maïzena erdoor.
-
Halveer de vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg stok en merg bij 2/3 melk en breng aan de kook.
-
Verwijder de vanillestok. Giet de melk al kloppend op de eigelen en meng goed. Giet alles terug in de kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min rustig pruttelen.
-
Leg plasticfolie op de crème en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat verder afkoelen.
-
Klop de crème los met een elektrische klopper. Klop de room tot slagroom en roer door de crème. Doe de crème in een spuitzak.
-
Afwerking:
-
Snij de muffin horizontaal gelijk met het papier. Hol er in het midden een kuiltje uit van 1 cm Ø. Vul op met de crème.
-
Bestrooi met wat suiker en karamelliseer met een brander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven