Crème brûlée met pompelmoes

Crème brûlée met pompelmoes

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de pompelmoezen met een dunschiller. Snij de schil in fijne julienne. Blancheer deze reepjes 3 x kort in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken. Karamelliseer de julienne met 30 gr suiker en enkele lepels water tot ze stroperig is. Hou apart.

  2. Meng het sap van de pompelmoezen met de room en 170 gr suiker. Voeg de eidooiers eraan toe. Mix gedurende 1 minuut. Laat het mengsel kort staan tot het schuim verdwenen is. Giet het mengsel in platte schaaltjes van 12 à 14 cm diameter. Zet in een voorverwarmde oven op 100°C. Laat de crème brûlée stollen gedurende ongeveer 50 minuten, afhankelijk van de grootte van de schaaltjes. Check of de crème brûlées gaar zijn door er met een mespunt in te prikken. Als er niets blijft aanhangen, is de crème brûlée gaar. Haal uit de oven en laat een nacht afkoelen.

  3. Bestrijk elk potje met een laagje rietsuiker.

  4. Karamelliseer de crème brûlées met een gasbrander.

  5. Versier elk potje met de gekonfijte zeste van pompelmoes.