Crema catalana

Crema catalana

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de melk met de citroenzeste en kaneelstokjes aan de kook.

  2. Klop ondertussen de eigelen op met de suiker en de maïzena tot je een geel lint bekomt (= tot ruban).

  3. Giet de gekookte melk door een fijne zeef boven de losgeklopte eigelen en vermeng de Giet dit mengsel opnieuw in de kookpot en zet op het vuur.

  4. Laat al roerend langzaam indikken. Let op dat het mengsel niet aan de kook komt, anders schiften de eieren.

  5. Vul de schaaltjes gelijkmatig met het ingedikte roommengsel.

  6. Dek de schaaltjes af met plasticfolie. Zet in de koeling en laat afkoelen.

  7. Verhit net voor het serveren het brandijzer.

  8. Haal de schaaltjes uit de koelkast en verwijder de plasticfolie.

  9. Bestrooi met rietsuiker en karameliseer met het hete brandijzer.

  10. Serveer meteen, anders wordt de gebrande suiker zacht.