Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng de melk met de citroenzeste en kaneelstokjes aan de kook.
-
Klop ondertussen de eigelen op met de suiker en de maïzena tot je een geel lint bekomt (= tot ruban).
-
Giet de gekookte melk door een fijne zeef boven de losgeklopte eigelen en vermeng de Giet dit mengsel opnieuw in de kookpot en zet op het vuur.
-
Laat al roerend langzaam indikken. Let op dat het mengsel niet aan de kook komt, anders schiften de eieren.
-
Vul de schaaltjes gelijkmatig met het ingedikte roommengsel.
-
Dek de schaaltjes af met plasticfolie. Zet in de koeling en laat afkoelen.
-
Verhit net voor het serveren het brandijzer.
-
Haal de schaaltjes uit de koelkast en verwijder de plasticfolie.
-
Bestrooi met rietsuiker en karameliseer met het hete brandijzer.
-
Serveer meteen, anders wordt de gebrande suiker zacht.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven