Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de lente-uitjes en spoel de courgettes. Snij beide in fijne plakjes.
-
Verwarm een scheutje olijfolie met een klontje boter en leg de courgette- en lente-uiplakjes in een grote pot. Zet op een matig vuur en kruid met peper en zout. Voeg de zeste van ½ citroen en enkele takjes verse munt toe.
-
Roer alles goed door elkaar en laat de courgettes gedurende 40 minuten op een zacht vuur pruttelen. Zorg ervoor dat de courgettes niet aanbranden.
-
Na 40 minuten heb je zachte, smaakvolle courgettepuree. Verhoog het vuur en voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook.
-
Neem de soep van het vuur als ze kookt en voeg 3 eetlepels zure room, de geraspte kaas en het sap van ½ citroen toe.
-
Hak de resterende muntblaadjes fijn en voeg toe aan de soep. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
-
Giet de soep voorzichtig in de blender en mix tot hij fijn is. Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.
-
Serveer in diepe borden. Werk af met wat zure room, bieslookstaafjes en enkele muntblaadjes en dien onmiddellijk op.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven