Courgettesoep met kerrieballetjes

Courgettesoep met kerrieballetjes

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng het gehakt op smaak met kerriepoeder, peper en zout.

  2. Breng in een kookpot de kippenbouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gooi ze in de kokende bouillon. Schep ze eruit als ze komen bovendrijven.

  3. Pel de uien en hak ze grof. Snij de courgettes in stukken.

  4. Smelt een klontje boter in een ruime pan en stoof de ui en courgettes erin aan. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat koken tot de groenten zacht zijn.

  5. Mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Breng de soep opnieuw aan de kook en strooi de pasta erin. Laat ze beetgaar koken. Draai het vuur lager, voeg de balletjes toe en laat doorwarmen.