Coupe maison

Coupe maison

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardbeiensoepje: spoel de aardbeien kort en verwijder daarna de kroontjes. Snij de aardbeien in Pers de citroen en de sinaasappels. Meng het sap met de suiker en de likeur. Giet het mengsel over de aardbeien en laat koel marineren.

  2. Oubliedeeg: laat de boter smelten in de microgolfoven en roer glad met een garde. Meng de suiker onder de boter. Klop de eiwitten lichtjes op, maar niet tot schuim. Voeg bij het boter-suikermengsel. Meng als laatste de bloem eronder. Zet het deeg in de koelkast tot je start met bakken.

  3. Warm de oven voor op 180°C.

  4. Teken op het bakpapier cirkels van ± 12 cm diameter. Leg het bakpapier op een siliconenmat en bakplaat.

  5. Strijk met een paletmes het deeg in een dunne laag over het bakpapier. Maak een mooie ronde cirkel.

  6. Bak het deeg in de voorverwarmde oven tot het lichtbruin is. Dit duurt maar enkele minuutjes, dus hou de oven in de gaten.

  7. Haal het warme deeg met een paletmes van het bakpapier en duw het onmiddellijk over een omgekeerd glas. Het deeg zal hard worden bij het afkoelen.

  8. Sommige koekjes zullen breken, maar die kan je gebruiken voor de afwerking.

  9. Schep mooie ronde bollen vanilleroomijs en schik in elke tulpje een bolletje ijs. Werk af met wat koekjescrumble.

  10. Verdeel de aardbeien met marinade in aparte glaasjes en werk af met een takje verse munt.

  11. Serveer het aardbeiensoepje met het tulpje tegelijkertijd.