Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Advocaat

    Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Doe het merg met de eidooiers, gecondenseerde melk, suiker en vanillesuiker samen in een kookpot en klop los. Voeg de alcohol straalsgewijs en al kloppend toe.

  2. Zet op een matig vuur en verwarm al roerend met een klopper tot een temperatuur van 85°C. Je kan dit ook controleren met een spatel: schep regelmatig wat advocaat op een spatel en laat aflopen. Trek een streep met de vinger over de spatel. Blijft de streep zichtbaar? Dan is de advocaat genoeg gebonden.

  3. Haal het mengsel onmiddellijk van het vuur en giet in een steriele fles.

  4. Draai een deksel erop en laat afkoelen in een pot met ijswater.

  5. Bewaar koel en donker. Laat minstens 1 dag trekken tot gebruik.

  6. Slagroom

    Klop de room met de bloemsuiker stijf.

  7. Afwerking

    Schep wat advocaat in een kommetje of glas. Serveer met een bol vanille-ijs. Werk af met slagroom en takje munt.