Eieren , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Congee
Verwijder het bot uit de kippenkoteletten en snij het kippenvlees in reepjes. Bewaar de beenderen.
-
Breng de gevogeltefond met de kippenbeenderen aan de kook. Laat 1 u rustig sudderen zonder deksel. Giet door een zeef.
-
Meng de maïzena met de sojasaus, oestersaus, rijstwijn, witte peper, sesamolie en kandijsuiker. Roer door de kippenreepjes en laat in de koelkast marineren tot gebruik.
-
Spoel de rijst. Zet hiervoor onder met koud water en roer goed door met de hand. Giet af. Herhaal dit 3x.
-
Breng de gezeefde gevogeltefond met de vissaus aan de kook. Voeg de rijst toe en roer even goed door met een klopper. Laat 1 u rustig sudderen onder deksel.
-
Snij de shiitake in reepjes. Voeg de kippenreepjes en shiitake al roerend bij de rijst en laat 2 min garen.
-
Haal van het vuur en laat nog 30 min trekken onder deksel.
-
Garnituur
Kook de eieren 4 min. Giet af, verfris onder koud water, pel en halveer in de lengte.
-
Schil de gember en snij in fijne reepjes. Snipper de lente-ui in fijne, schuine ringen.
-
Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snij in fijne, schuine plakjes.
-
Roer de sambal los met sesamolie.
-
Verdeel de hartige rijstpap in kommetjes.
-
Werk naar ieders smaak af met de garnituren: gemberreepjes, lente-ui, chilipeper, ½ zachtgekookt eitje, wat sambal en optioneel wat koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven