Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Italiaans schuim: klop het eiwit met een snuifje zout stijf in een keukenrobot.
-
Voeg langzaam 30 g suiker toe en laat rustig verder kloppen.
-
Breng het water met 120 g suiker aan de kook. Haal van het vuur wanneer de suikerstroop 120°C heeft bereikt en schenk langzaam bij het kloppende eiwitschuim.
-
Laat 5 min kloppen tot het schuim stijf is en bewaar in de koelkast in een spuitzak met ronde spuitmond van 5 mm.
-
Citroencrème: klop de eieren met 70 g suiker en het citroensap los. Breng al roerend met de klopper aan de kook op een matig vuur.
-
Laat even opkoken en haal van het vuur. Laat 10 min afkoelen.
-
Mix na 10 min de boter erdoor met een staafmixer. Doe de massa in een spuitzak met een rond spuitmondje van 5 mm en laat afkoelen in de koelkast.
-
Afwerking: verwarm de oven voor op 180°C. Snij rechthoeken van 10 x 4 cm uit het kruimeldeeg. Prik met een vork veel gaatjes in het deeg. Leg op een ovenplaat met bakpapier. Smeer in met eigeel en bestrooi met wat suiker.
-
Bak 8 à 10 min mooi bruin in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Spuit er afwisselend een dot citroencrème en een dot eiwitschuim op.
-
Verdeel het rood fruit over dessertkommetjes, spuit er enkele dotjes citroencrème en eiwitschuim op. Werk af met het koekje en brand het schuim bruin met een brandertje.Tip: is de boter in de citroencrème gestold in de koelkast? Laat de crème dan even afkoelen op kamertemperatuur.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven