Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zanddeeg: meng de bloem en 125 g boter met je vingers tot een korrelig geheel.
-
Maak een putje in het midden en voeg 125 g suiker en 1 ei toe. Meng alles tot een bol, zonder te veel te kneden.
-
Dek af met plastic folie en zet 1 u in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Rol het deeg uit met een deegrol tot 4 mm dikte.
-
Boter de taartvorm in en leg het deeg erin. Druk het deeg aan en snij het teveel aan de randen af met een mesje.
-
Prik het deeg in met een vork.
-
Bak gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven, laat afkoelen en ontvorm. (*)
-
Citroencrème: pers de citroenen tot je ± 10 cl sap krijgt.
-
Klop 2 eieren met 135 g suiker op tot een ruban (een luchtige massa).
-
Breng het citroensap aan de kook en voeg het ei-suikermengsel al kloppend toe. Blijf kloppen en laat voor een tweede keer opkoken.
-
Snij 165 g boter in kleine stukjes. Doe dit mengsel in een kom en mix de boterstukjes eronder.
-
Zet in de koelkast en laat 2 u afkoelen. (*)
-
Bedek de taartbodem met de afgekoelde citroencrème.
-
Meringue: klop het eiwit met 100 g suiker stijf in de keukenrobot. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak met spuitmondje.
-
Spuit de meringue in toefjes op de taart, tot ze volledig bedekt is. Laat kort kleuren door er met de bunsenbrander over te gaan.
-
Werk af met wat poedersuiker en serveer.(*) Je kan de bodem en citroencrème ook de dag voordien maken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven