Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Snij 2 citroenen in fijne schijfjes. Breng de schijfjes aan de kook in water en laat 1 min koken. Giet af en verfris met koud water. Herhaal dit proces nog 1 keer. Giet af en verfris met koud water.
-
Schil 2 citroenen met een mes tot op het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit (= peler à vif). Vang hierbij ook het sap op.
-
Pers 2 citroenen.
-
Meng en weeg de schijfjes citroen, het citroensap, het vruchtvlees, de geraspte gember, de tijmtakken en het zout in een kookpot. Voeg, indien nodig, citroensap toe om een gewicht van 450 g te bekomen. Vul verder aan met water tot 500 g. Voeg de pec toe en roer om.
-
Breng al roerend aan de kook en voeg langzaam de suiker toe.
-
Laat 15 min sudderen. Schep wat van de marmelade op een bord en wacht 1 min. Trek er een lijn door met je vinger. De marmelade is goed opgesteven als de streep niet terug dichtvloeit.
-
Giet heet in een steriele bewaarpot en sluit af met het rubber en deksel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven