Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Scheid de eieren. Doe de eigelen in een kom en klop ze samen met de suiker, het citroensap en de zeste op tot een gladde, lichtgele, schuimige massa (= ruban).
-
Laat de boter smelten en licht afkoelen.
-
Zeef de bloem.
-
Voeg de gesmolten boter, gezeefde bloem en gist toe. Meng voorzichtig onder de ei-suikermengeling.
-
Klop de eiwitten stevig op met een snuifje zout.
-
Schep kort en voorzichtig onder het deeg tot het eiwit is opgenomen.
-
Boter een vierkante bakvorm in met boter en bedek met bakpapier.
-
Giet het cakedeeg in de bakvorm.
-
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 20 minuten bakken.
-
Haal de bakvorm uit de oven en laat de citroencake op een taartrooster afkoelen.
-
Snij in stukjes en bestrooi met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven