Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de melk, het water en 1 el boter samen in 1 pot tot het mengsel lauwwarm is. Los de gist hierin op.

  2. Voeg het ei bij de vloeistof en klop los.

  3. Meng de 2 soorten bloem met de suiker en het zout in een keukenrobot met de deeghaak.

  4. Voeg de vloeistof toe en kneed ± 10 min tot een glad deeg.

  5. Laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats en afgedekt met een propere keukenhanddoek 2 u rijzen tot het verdubbeld is.

  6. Sla het deeg in en haal uit de pot. Kneed het kort en rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte.

  7. Besmeer de deeglap met 150 g zachte boter.

  8. Strooi de bruine suiker en kaneel over de boter.

  9. Verdeel de rozijnen over het deeg.

  10. Rol het deeg op en snij in 16 gelijke delen.

  11. Wrijf een vuurvaste schotel in met boter en bestrooi met wat kristalsuiker.

  12. Verdeel de deegrolletjes met de opening naar boven over de schotel. Laat afstand tussen de rolletjes.

  13. Dek de schotel af met een propere handdoek en laat 1 u rijzen op een warme tochtvrije plaats tot het deeg verdubbeld is.

  14. Klop het ei los en bestrijk het deeg met een borstel met losgeklopt ei.

  15. Bak 25 min in een voorverwarmde oven op 200°C.

  16. Laat de cinnamon rolls afkoelen.

  17. Meng de poedersuiker met een paar el water tot een dik suikerglazuur, strijk dit over de cinnamon rolls.