Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de melk, het water en 1 el boter samen in 1 pot tot het mengsel lauwwarm is. Los de gist hierin op.
-
Voeg het ei bij de vloeistof en klop los.
-
Meng de 2 soorten bloem met de suiker en het zout in een keukenrobot met de deeghaak.
-
Voeg de vloeistof toe en kneed ± 10 min tot een glad deeg.
-
Laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats en afgedekt met een propere keukenhanddoek 2 u rijzen tot het verdubbeld is.
-
Sla het deeg in en haal uit de pot. Kneed het kort en rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte.
-
Besmeer de deeglap met 150 g zachte boter.
-
Strooi de bruine suiker en kaneel over de boter.
-
Verdeel de rozijnen over het deeg.
-
Rol het deeg op en snij in 16 gelijke delen.
-
Wrijf een vuurvaste schotel in met boter en bestrooi met wat kristalsuiker.
-
Verdeel de deegrolletjes met de opening naar boven over de schotel. Laat afstand tussen de rolletjes.
-
Dek de schotel af met een propere handdoek en laat 1 u rijzen op een warme tochtvrije plaats tot het deeg verdubbeld is.
-
Klop het ei los en bestrijk het deeg met een borstel met losgeklopt ei.
-
Bak 25 min in een voorverwarmde oven op 200°C.
-
Laat de cinnamon rolls afkoelen.
-
Meng de poedersuiker met een paar el water tot een dik suikerglazuur, strijk dit over de cinnamon rolls.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven