Cilbir met kikkererwten

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Spoel de kikkererwten en dep droog. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olie en bestrooi met ras el hanout. Rooster in de voorverwarmde oven knapperig goudbruin.

  3. Pel en rasp de look boven de yoghurt. Kruid met versgemalen peper en zout. Snipper de dille fijn en schep erdoor.

  4. Specerijenboter: smelt de boter en voeg komijn, chili, paprikapoeder en een snuif zout toe.

  5. Gepocheerde eieren: breng water aan de kook en voeg er een scheutje azijn en wat zout aan toe.

  6. Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes en maak met behulp van een garde een draaikolk in het kokende water. Laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Schep het ei, als het eiwit mooi rondom gestold is, uit het water met behulp van een schuimspaan. Leg in warm water terwijl je het volgende ei pocheert.

  7. Verdeel de yoghurt over de borden en schik de gepocheerde eieren erop.

  8. Bedruppel met de specerijenboter en werk af met geroosterde kikkererwten.

  9. Serveer met Turks brood.