Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Benodigdheden
Om deze cijfertaart te kunnen maken heb je de cijfers 2 en 0 met H 35 cm en B 23 cm, een spuitzak en een gladde spuitmond 10 à 13 mm Ø nodig.
-
Zanddeeg
Meng de bloem, 300 g bloemsuiker en het zout met de keukenrobot. Voeg de koude boter in blokjes toe en meng tot je een zanderige textuur bekomt.
-
Klop de eieren los met het vanille-extract. Voeg in 3 keer op lage snelheid toe aan de bloem. Stop meteen met mengen wanneer er zich een bol vormt.
-
Verdeel het deeg in 4 en rol elke bol deeg plat uit (± 2 à 3 mm) tussen 2 vellen bakpapier. Je hebt 2x cijfer 2 en 2x cijfer 0 nodig.
-
Leg elk cijfer op het uitgerolde deeg en snij ze uit met een scherp mes. Laat het bakpapier op het deeg liggen en leg 30 min de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 170°C. Haal het bakpapier van de cijfers en prik elk cijfer in met een vork. Bak elk cijfer 15 à 20 min in de voorverwarmde oven tot de koek goudbruin is.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Mascarponecrème
Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water.
-
Verwarm 100 ml room met het merg uit de vanillestok tot de room begint te borrelen (niet koken). Los de uitgeknepen gelatineblaadjes en 50 g bloemsuiker erin op.
-
Klop de mascarpone los, voeg eerst de room met gelatine en daarna de rest van de koude room toe. Zet dit mengsel minstens 3 u in de koelkast.
-
Klop, net voor het opbouwen van de taart, de mascarponecrème op in de keukenrobot tot een stevige slagroom. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje.
-
Leg van elk cijfer 1 stuk op een plaat en spuit dotjes van 2 cm op elk cijfer, start bij de buitenste contouren en vul daarna de binnenkant op met dotjes.
-
Zet deze cijfers 15 à 20 min in de koelkast zodat de crème terug een beetje kan opstijven.
-
Haal uit de koelkast en leg de cijfers op de plaats waarop je ze wil serveren. Leg het 2de cijfer boven op het eerste en spuit nu 3 rijen dotjes.
-
Afwerking
snij de mango deels in plakjes (met de schil eraan) en deels in blokjes.
-
Versier de cijfers met de mango, physalis, macarons, doorgesneden passievrucht en viooltjes.
-
Zet de taart minstens 1 u in de koelkast voor je hem serveert.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven