Churros

Churros

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kaneelsuiker: meng de suiker met het kaneelpoeder.

  2. Snij met een dunschiller een stuk citroenschil af.

  3. Snij het vanillestokje in de lengte middendoor.

  4. Giet ½ l water in een pot en voeg de vanillestok, citroenschil, boter en 1 kl zout toe. Breng aan de kook.

  5. Verwijder de vanillestok en citroenschil. Neem de pot van het vuur en voeg alle bloem en natriumbicarbonaat in een snelle beweging toe.

  6. Klop zo snel mogelijk met een garde tot een glad beslag. Door de warmte gaart de bloem.

  7. Schep het beslag in een churrospistool of spuitzak met gekarteld mondje.

  8. Giet de zonnebloemolie in een pot. Zorg ervoor dat max. 1⁄3 van de pot gevuld is.

  9. Verhit de olie tot 180°C. Spuit de churros voorzichtig rechtstreeks in de olie. Knip het deeg af met een schaar.

  10. Draai ze met een vork en bak goudbruin en gaar in 2 à 3 min.

  11. Laat uitlekken en rol ze door de kaneelsuiker.Tip: laat de vanillestok en citroenschil na het koken een paar uur ‘trekken’ in het water. Zo krijg je nog meer smaak. Ga dan verder met stap 5.