Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien, snij 1 ui in twee en stop de kruidnagels in de ui. Pel het teentje look en snipper fijn, evenals de 2de ui.
-
Smelt de boter in de pan, stoof de ui met de look en de laurier op een laag vuur tot alles glazig is.
-
Voeg de zuurkool met de tijm en de helft van de wijn toe. Kruid met peper en zout. Laat een 15-tal minuten zachtjes stoven.
-
Haal de zuurkool uit de pan en laat rusten. Leg het spek en de dikke sneden varkenshammetjes op de bodem van de pot. Kruid met peper en zout. Plaats de zuurkool weer op het vlees en voeg de resterende wijn toe. Zet een deksel op de pan.
-
Roer af en toe eens goed door de zuurkool. Draai het vlees op de bodem om; let op dat het niet aanbrandt. Check ook of er steeds voldoende vocht is. Indien niet, giet een beetje water bij.
-
Meng nadien alle andere rookworsten erbij.
-
Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in groentebouillon of water. Giet ze af.
-
Bak de witte pensen aan in een beetje boter. Leg ze op de choucroute samen met de aardappelen.
-
Snij de rookworsten in schijven en de rest van het vlees in stukken. Schik alles tot een mooi geheel in de pan en zet op tafel.
-
Garneer met fijngehakte peterselie. Serveer met lekkere mosterd.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven