Chorba Bayda (Algerijnse kippensoep)

Chorba Bayda (Algerijnse kippensoep)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de ui en rasp fijn. Snipper de peterselie fijn.

  2. Giet de kikkererwten af.

  3. Verhit wat olie met de boter in een kookpot. Bak de ui glazig. Roer de kikkererwten en ½ van de peterselie erdoor. Voeg de kaneelstok en de kippenbillen toe.

  4. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 5 min zachtjes stoven.

  5. Voeg 1,5 l water en de courgette (in zijn geheel) toe. Laat 40 min zachtjes sudderen onder deksel.

  6. Schep de kippenbillen en courgette uit de soep.

  7. Mix de courgette met een pollepel soep fijn en voeg terug bij de soep. Strooi de vermicelli erbij en laat 2 min sudderen.

  8. Verwijder het vel van de kippenbillen. Pluk het vlees van de botten en voeg het bij de soep.

  9. Klop een eidooier los met het sap van ½ citroen. Voeg een kleine pollepel warme soep toe en roer goed.

  10. Haal de soep van het vuur. Roer er het mengsel van eidooier en soep door. Verwijder de kaneelstok en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de overige gesnipperde peterselie