Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Chocomousse
Breek de chocolade in kleine stukken. Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de chocolade. Zet de kom in de microgolfoven en laat de chocolade met de boter smelten. Zet de microgolfoven niet op de hoogste stand en smelt steeds in korte periodes. Check ondertussen of de chocolade voldoende gesmolten is. Meng de chocolade met de boter tot een glad mengsel.
-
Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel.
-
Klop de eiwitten stevig op met een snuifje zout en de suiker. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel, tot alles volledig gemengd is.
-
Doe de chocomousse in kommetjes en zet in de koelkast.
-
Karamel
Smelt de suiker met water in een kookpot op het vuur tot je karamel bekomt. Let op dat het niet te lang opstaat, anders wordt de karamel bitter.
-
Haal van het vuur en laat de karamel wat afkoelen.
-
Snij de gezouten boter in kleine stukjes en meng met de room bij de karamel. Zet opnieuw op het vuur en klop tot je een gladde saus bekomt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Haal de kommetjes uit de koelkast en giet de karamel over de chocomousse. Serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven