Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Whoopies: zeef de bloem met het cacaopoeder. Voeg zout en natriumbicarbonaat toe.
-
Druppel het vanillearoma bij de melk.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Mix de boter met de suiker. Voeg het ei toe en klop tot een homogeen mengsel.
-
Voeg een deel van het bloemmengsel toe en klop kort tot het opgenomen is. Voeg vervolgens een deel melk toe en mix tot een glad deeg.
-
Voeg terug bloem toe en vervolgens weer melk tot alles opgebruikt is en je een glad deeg bekomt.
-
Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de toefjes niet te dicht bij elkaar liggen.
-
Bak gedurende 13 à 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Trek de whoopies dan pas van het bakpapier.
-
Vulling: mix de eidooiers met 50 gr suiker tot een romige massa.
-
Verwarm de melk met de room en de overige suiker (30 gr).
-
Giet al roerend 1/3 van de licht kokende melk bij de eidooiers. Blijf roeren tot het mengsel gaat binden. Haal de pan van het vuur. Giet in een schotel en laat afkoelen.
-
Klop de boter tot ze wit ziet. Voeg er beetje bij beetje het afgekoelde eimengsel aan toe, en dit onder voortdurend kloppen.
-
Smelt de chocolade boven een warmwaterbad en meng door de botercrème. Doe in een spuitzak.
-
Spuit de vulling op de ene helft van de whoopies en dek af met de andere helft.
-
Tip: je kan de whoopies vooraf bakken en bewaren in een luchtdicht afgesloten doos op vetvrij papier. Stapel ze niet op elkaar, want dan gaan ze kleven. Bewaar max. 2 dagen in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven