Chocoladewhoopies

Chocoladewhoopies

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Whoopies: zeef de bloem met het cacaopoeder. Voeg zout en natriumbicarbonaat toe.

  2. Druppel het vanillearoma bij de melk.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Mix de boter met de suiker. Voeg het ei toe en klop tot een homogeen mengsel.

  5. Voeg een deel van het bloemmengsel toe en klop kort tot het opgenomen is. Voeg vervolgens een deel melk toe en mix tot een glad deeg.

  6. Voeg terug bloem toe en vervolgens weer melk tot alles opgebruikt is en je een glad deeg bekomt.

  7. Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de toefjes niet te dicht bij elkaar liggen.

  8. Bak gedurende 13 à 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Trek de whoopies dan pas van het bakpapier.

  9. Vulling: mix de eidooiers met 50 gr suiker tot een romige massa.

  10. Verwarm de melk met de room en de overige suiker (30 gr).

  11. Giet al roerend 1/3 van de licht kokende melk bij de eidooiers. Blijf roeren tot het mengsel gaat binden. Haal de pan van het vuur. Giet in een schotel en laat afkoelen.

  12. Klop de boter tot ze wit ziet. Voeg er beetje bij beetje het afgekoelde eimengsel aan toe, en dit onder voortdurend kloppen.

  13. Smelt de chocolade boven een warmwaterbad en meng door de botercrème. Doe in een spuitzak.

  14. Spuit de vulling op de ene helft van de whoopies en dek af met de andere helft.

  15. Tip: je kan de whoopies vooraf bakken en bewaren in een luchtdicht afgesloten doos op vetvrij papier. Stapel ze niet op elkaar, want dan gaan ze kleven. Bewaar max. 2 dagen in de koelkast.