Chocoladetruffels met koffie

Chocoladetruffels met koffie

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de room en koffie aan de kook. Neem van het vuur en los daarin 300 gr bittere chocolade op. Voeg de boter in stukjes toe. Meng tot een gladde massa. Laat half stollen.

  2. Doe het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit kleine chocoladebolletjes op boterpapier of een siliconenmatje. Zet in de koelkast en laat opstijven.

  3. Smelt ondertussen de andere chocolade au bain marie.

  4. Haal de opgesteven chocoladebolletjes uit de koelkast en dompel ze onder in de gesmolten chocolade. Laat uitlekken en leg opnieuw op boterpapier of een siliconenmatje.

  5. Als extra afwerking kan je ze door cacaopoeder of chocoladeschilfers rollen.

  6. Bewaar koel in een gesloten doos.