Chocoladetruffels met geroosterde amandelschilfers

Chocoladetruffels met geroosterde amandelschilfers

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kleur de amandelschilfers in een pan met antikleeflaag goudkleurig.

  2. Warm de room op en laat de boter erin smelten.

  3. Smelt 400 g chocolade au bain-marie. Voeg de opgewarmde room met boter toe. Meng goed onder elkaar tot een gladde massa.

  4. Laat opstijven tot een zachte zalf in de koelkast.

  5. Doe in een spuitzak met spuitmond.

  6. Spuit pralines van 2 cm dikte op een bakplaat met bakpapier. Zet in de koelkast en laat opstijven.

  7. Smelt de rest van de chocolade au bainmarie.

  8. Dompel de chocoladepralines met behulp van een vork onder in de gesmolten chocolade. Tik af en rol in de amandelschilfers. Leg op een bakplaat en laat opstijven in de koelkast.

  9. Rol enkele pralines in cacaopoeder als variatie.

  10. Bewaar in de koelkast in een gesloten doos.